ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το “Be The One” είναι ένας διαγωνισμός για νέους DJs ηλικίας από 16 ως 24 ετών* Σκοπός του είναι να αναδείξει νέα ταλέντα που ασχολούνται με το DJing ως χόμπι ή επάγγελμα, να τα εκπαιδεύσει παρουσιάζοντας τα ως το μέλλον του χώρου, στην εγχώρια αγορά! Δείτε αναλυτικά παρακάτω ολόκληρη τη φάση διαδικασίας του διαγωνισμού:

 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

 

 • LOGIN

  Αρχικά η επίσημη σελίδα του διαγωνισμού http://www.betheone.gr θα φιλοξενεί ειδική φόρμα εγγραφής συμμετοχής, που είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και όλες τους / τις υποψήφιες! Η φόρμα καλεί τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να στείλουν απαραιτήτως ένα VIDEO SET μέσω της πλατφόρμας του VIMEO 
   
 • RECORD

  Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, πρέπει απαραιτήτως να γράψετε ένα VIDEO SET διάρκειας 10 ως και 15 λεπτών - από τη κάμερα του κινητού ή photo/video camera, gopro (για όσους διαθέτουν) - που θα δείχνει τις τεχνικές σας αρετές, μέσω του DJ μέσου που διαχειρίζεσται, όπως π.χ. DJ Controller, πικάπ, CDJs. To video set μπορεί να μαγνητοσκοπηθεί με κάμερα ή και κάμερα κινητού, όπως είπαμε και κατόπιν να ανέβει στη πλατφόρμα του https://vimeo.com/ από το προσωπικό account του υποψηφίου, στέλνοντας μας  στη συνέχεια το link του σετ. Προτείνουμε vimeo και όχι youtube λόγω πιθανής απόρριψης στο upload, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Το VIMEO είναι πιο ευέλικτο και συχνά το προσπερνά αυτό!
   
 • 1η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

  Σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια όλες οι συμμετοχές θα παρουσιαστούν αλφαβητικά σε ροή με εικόνα, μικρό βιογραφικό, socials του κάθε καλλιτέχνη και φυσικά το VIDEO της συμμετοχής του, βάση του οποίου διαγωνιζεται.

  ž

  Το κοινό πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά «μια ψήφο» στον DJ επιλογής του, η οποία υπολογίζεται στο 50% των συνολικών ψήφων. Το υπόλοιπο 50% υπολογίζεται από τις ψήφους των 5 DJ κριτών. Οι κριτές βαθμολογούν όπως παρακάτω με τα παρακάτω κριτήρια:

  η βαθμολόγηση του κάθε κριτή δίνει την παρακάτω ανάλυση:

  - Βαθμοί αξιολόγησης AΡΙΣΤΑ δίνουν στον DJ  > 3 βαθμούς

  - Βαθμοί αξιολόγησης ΚΑΛΑ δίνουν στον DJ  > 2 βαθμούς

  - Βαθμοί αξιολόγησης ΜΕΤΡΙΑ δίνουν στον DJ  > 1 βαθμό

  Η συνολική πρόσθεση των ψήφων των κριτών συνδέει τη τελική βαθμολογία της 1ης φάσης των DJs όπως παρακάτω:

  DJ

  ΨΗΦΟΙ
  ΚΟΙΝΟΥ επί της %

  ΚΑΤΑΤΑΞΗ
  ΚΟΙΝΟΥ 

  ΨΗΦΟΙ
  ΚΡΙΤΩΝ επί της %

  ΚΑΤΑΤΑΞΗ
  ΚΡΙΤΩΝ

  ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  KATATAΞΕΩΝ
  επί της %

  ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ
  ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  DJ A

  1000

  1

  9

  5

  (1+5) = 6/2 = 3

  2

  DJ B

  900

  2

  5

  6

  (2+6) = 8/2 = 4

  ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ (DJs B D E)

  ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΒΑΣΗ ΨΗΦΩΝ ΚΟΙΝΟΥ = 4

  DJ C

  800

  3

  12

  2

  (3+2) =5/2 = 2.5

  1

  DJ D

  700

  4

  10

  4

  (4+4) = 8/2 = 4

  ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ (DJs B D E)

  ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΒΑΣΗ ΨΗΦΩΝ ΚΟΙΝΟΥ = 5

  DJ E

  600

  5

  11

  3

  (5+3) = 8/2 = 4

  ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ (DJs B D E)

   ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΒΑΣΗ ΨΗΦΩΝ ΚΟΙΝΟΥ = 6

  DJ F

  500

  6

  15

  1

  (6+1) = 7/2 = 3.5

  3

  Aνάλυση Διαδικασίας Αλγορίθμου:

  Στον διαγωνισμό υπάρχουν 2 διαφορετικές ψηφοφορίες που δίνουν αποτελέσματα. Μια του κοινού μέσω facebook μοναδικής ψήφου και μια των κριτών. Το σύνολο κάθε κατάταξης π.χ. κοινού βγαίνει όπως παρακάτω: Ο DJ A έχει λάβει Χ ιντερνετικές ψήφους από το σύνολο όλων των ψήφων μέσω facebook. Το δικό του Χ νούμερο λοιπόν έχει ένα ποσοστό επί της % επί των συνολικών ψήφων κοινού και μέσω του ποσοστού καθορίζεται και παίρνει θέση κατάταξης. (Όσο πιο μεγάλο ποσοστό - τόσο πιο ψηλά).

  Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις ψήφους κριτών. Ο κάθε υποψήφιος λαμβάνει μια συγκεντρωτική βαθμολογία επί συνόλου 5 κριτών, επί συνόλου Χ βαθμών για όλους τους υποψηφίους που και αυτό δημιουργεί με τη σειρά του αντίστοιχο ποσοστό επί της % και παίρνει θέση κατάταξης. (Όσο πιο μεγάλο ποσοστό - τόσο πιο ψηλά).

  Το άθροισμα 2 κατατάξεων ποσοστών επί του συνόλου διαρείται δια 2, για να βγάλει τη τελική θέση του κάθε ενός υποψηφίου στον κατάλογο του DJs TOP100 (Όσο πιο μεγάλο ποσοστό - τόσο πιο ψηλά).

  π.χ.: αν κάποιος έχει 5% απ' όλες τις ψήφους του facebook και 3% από τις ψήφους των managers τότε 5+3 = 8, 8/2 = 4% μέσος όρος. 
  Αυτός που έχει το μεγαλύτερο ΜΕΣΟ ΟΡΟ θα είναι και ο πρώτος.

  Σε περίπτωση ισοβαθμίας με άλλον υποψήφιο στη τελική φάση κατάταξης, η σειρά της κατάταξης βγαίνει βάση συνόλου ψήφων κοινού, κι αν ακόμη και εκεί υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας, βάση αλφαβητικής σειράς.

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ #100 - #11

  Σε συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοινώνεται αναλυτικά η λίστα με τους 100 δημοφιλέστερους DJs του διαγωνισμού για τις θέσεις #100 - #11. Παράλληλα οι 10 δημοφιλέστεροι Djs της ψηφοφορίας, οι οποίοι φιλοξενούντε σε (3ήμερο) bootcamp meeting στην Αθήνα, που σκοπό έχει να προετοιμάσει τους φιναλιστ djs της δεκάδας, στη τεχνική μιξαρίσματος με Pioneer CDJ 2000 nexus , τη ψυχολογική προετοιμασία και την επαγγελματική ενημέρωση προσέγγισης του χώρου από επώνυμους DJ coaches, με σκοπό να τους οδηγήσουν στη διαδικασία επιλογής των 3 Djs του μεγάλου τελικού! Η διαδικασία του bootcamp γίνεται στην Αθήνα και οι 10 υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ από την παραγωγή.
   
 • ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

  žΗ ημιτελική φάση περιλαμβάνει εγγραφή 10 τεχνικών dj sets . Τα σετς και από τους 10 υποψήφιους θα ανέβουν σε ειδική σελίδα ψηφοφορίας μέσα από το  http://www.betheone.gr σε αλφαβητική σειρά για να τα ψηφίσει το κοινό και κριτές καν να στείλει τους 3 καλύτερους στον ΤΕΛΙΚΟ!
   
 • 2η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

  Σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα παρουσιαστούν αλφαβητικά σε ροή video, όλες οι υποψήφιες συμμετοχές της τελικής δεκάδας.

  žH διαδικασία ψηφοφορίας θα ισχύει για μια εβδομάδα.

  žΤο κοινό πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά «μια ψήφο» στον DJ επιλογής του, η οποία υπολογίζεται στο 50% των συνολικών ψήφων.
  Το υπόλοιπο 50% υπολογίζεται από τις ψήφους των 5 επώνυμων DJ κριτών/coaches. 

   

  η βαθμολόγηση του κάθε κριτή δίνει την παρακάτω ανάλυση:

  - Βαθμοί αξιολόγησης AΡΙΣΤΑ δίνουν στον DJ  > 3 βαθμούς

  - Βαθμοί αξιολόγησης ΚΑΛΑ δίνουν στον DJ  > 2 βαθμούς

  - Βαθμοί αξιολόγησης ΜΕΤΡΙΑ δίνουν στον DJ  > 1 βαθμό

   

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ #10 - #4 & ΤΕΛΙΚΗΣ 3δας

  Σε συγκεκριμένη ημερομηνία και σε συνέχεια του DJs chart ανακοινώνεται η αναλυτική λίστα με τις θέσεις από #10 - #4 του ημιτελικού βάση ψηφοφορίας κοινού και κριτών, ενώ παράλληλα αλφαβητικά δίνονται οι 3 μεγάλοι υποψήφιοι του “BeTheOne” τίτλου που θα παλέψουν για τη πρωτιά του μεγάλου τελικού!

  žΟ Μεγάλος τελικός θα γίνει σε event της Αθήνας 

   
 • MΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

  žΗ μεγάλη ημέρα έφτασε ! Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του “betheone” που προσφέρει καταξίωση και σπουδαία δώρα!

  žοι 3 τελικοί υποψήφιοι μάχονται για το στέμα του νικητή σε 15 λεπτα αυτόνομα σετς! Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από εξαίχουσες μορφές του DJing/ραδιοφώνου/δισκογραφίας & clubbing κρίνει τα σετ και επιλέγει τον τελικό νικητή! Η διαδικασία μεταδίδεται σε LIVE STREAMING. 

  žΣτο http://www.betheone.gr ανακοινώνεται ολοκληρωμένη η λίστα με τους TOP100 Έλληνες «νέους» DJs ηλικίας 16 – 24 ετών!

  Y.Γ. Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΞΕΝΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ.

ARE YOU THE 1ONE?

ΕΓΓΡΑΦΗ